Ik regel het voor je, voor mij is dat hartstikke simpel

Merel, jouw Virtueel Assistent

Pling! Weer een e-mail in je toch al volle mailbox. Daarin zit ook een aantal facturen dat vorige week al op het bureau van de boekhouder had moeten liggen. En dan is er die to-dolijst: bijwerken website, maken en versturen nieuwsbrief, bestellen briefpapier en het plannen van een lunchafspraak. Als ondernemer heb je te maken met veel uitdagingen, maar dit noodzakelijk kwaad valt voor veel ondernemers zonder twijfel in de categorie ‘probleem’. Merel, jouw Virtueel Assistent, is de oplossing. Als virtueel assistent zorgt ze voor meer tijd in jouw drukke leven.

Goed internet

Merel 1985 is geboren en getogen in Oss. Daar komt ze thuis bij haar man Harold en haar dochter Fiene van drie. Maar zoals je zou verwachten in dit verhaal was haar dochter Fiene niet de aanleiding dat Merel startte als virtueel assistent. Minder werken of meer vanuit huis werken is namelijk niet wat Merel wil. “Als er goed internet is, kan ik overal werken. En waarom zou ik werken voor één baas?’’

Achtergrond

Dat idee groeide ten tijde van haar rol als ‘degene die alles regelt’. Merel deed haar ervaring namelijk veelal op binnen de advocatuur als juridisch secretaresse en managementassistente. Een omgeving waarin uiterst secuur te werk gegaan moet worden. Waar tijdsdruk meer regel dan uitzondering is en waar een vooruitziende blik noodzakelijk is.

Merel, jouw Virtueel Assistent

‘’Regelen, ondersteunen en ontzorgen, daar ben ik gewoon goed in. De tijdsdruk, precisie en de fatale termijnen, dat gaf me energie. Ik hou van gestructureerd werken en het dragen van verantwoordelijkheid voor mijn taken. Maar zoals dat met alles gaat, ging ook de uitdaging in mijn werk voorbij. Het was tijd voor de volgende stap. Ik wilde wat anders.’’ Op een dag word je wakker en dan weet je het. Tenminste als je Merel van Weersch heet. ‘’Wat ik kan voor één bedrijf, vanuit één plek of kantoor, kan ik toch ook doen voor meerdere bedrijven? En dat was het begin van Merel, jouw Virtueel Assistent.

Hartstikke simpel

Inmiddels ondersteunt Merel, jouw Virtueel Assistent meerdere ondernemers en bedrijven met het regelen van hun zaken. Van het bijhouden van de e-mail tot het bewaken van de huisstijl. Ze zorgt ervoor dat de to-dolijst leeg is en dat de boekhouder op tijd over alle facturen beschikt. Maar met Merel haal je nog meer in je bedrijf. ‘’Ik ben een virtueel assistent, maar geen typische. Ik kan snel schakelen, goed anticiperen en oorzaak- gevolg inschatten. De meeste ondernemers die me benaderen zijn het totaaloverzicht kwijt, hun emmer loopt over. Ik regel het gewoon, voor mij is dat hartstikke simpel. Een bedrijf kan niet bestaan, dan wel groeien, zonder een goed ingerichte backoffice. En die op poten krijgen voor een bedrijf waardoor zij weer groei kan doormaken, dat is voor mij de uitdaging. Als ik dat mag doen, dan tref je de beste versie van mezelf, daar krijg ik energie van.’’

Als een vis in het water

Dit deed Merel bijvoorbeeld voor een bloeiende onderneming in Oss. Een jong bedrijf in ontwikkeling met een snel groeiend aantal klanten en werkzaamheden. Alle bijkomende werkzaamheden werden de ondernemer al snel te veel. En behalve het regelen van zaken was er behoefte aan een uitgedacht, gestroomlijnd proces om het bedrijf te faciliteren in haar behoefte en ambities. Een situatie waarin Merel precies weet wat ze moet doen.

Goede koffie

‘’Ik heb daar de bestaande backoffice-procedures opgepakt en in een gestroomlijnd proces gegoten. Van het boekhoudsysteem, het applicatiebeheer tot aan de werkplekondersteuning en de koffieleverancier.’’ Want goede koffie is belangrijk, vindt Merel. De ondernemer kan nu al zijn energie, aandacht en tijd stoppen in het uitbouwen van zijn bedrijf en het verdienen van geld. En toen? ‘’Ik mocht daar blijven, ze boden me een vast dienstverband aan met zekerheden en een mooie werkplek. Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Ik koos voor mezelf en niet voor zekerheid. Nog steeds ben ik daar heel blij mee.’’

Zakenvrouw of niet

Maakt dat haar een zakenvrouw? Zelf vindt Merel van niet. Ik ben Merel, ik kom op mijn sneakers en maak meters voor je. Ik regel zaken zodat de ondernemer kan ondernemen, zaken kan doen en misschien wel de zakenvrouw van Nederland kan zijn.

Wil jij ook jouw verhaal plaatsen in de volgende glossy?

Ja, ik wil een vrijblijvende bel-afpsraak
Inspirerende verhalen
van zakenvrouwen