Twee armen om je heen

Tess ter Horst
Zakenvrouwenclub

Leef jij in het moment? Nee maar echt, in het moment? In het hier en nu? Denk daar eens over na – en stop maar weer met nadenken. Je leeft nog altijd in het nu en ik kan je verzekeren: je hebt nooit anders gedaan. Maar wat is het dan toch tegenwoordig? We betalen ons blauw aan mindfulness-, yoga- en meditatiecursussen om het ‘hier en nu’ te bereiken, maar zo eindeloos als dat soms lijkt te voelen, zo is er niks dichterbij. Het ‘hier en nu’ slaat voortdurend twee armen om je heen.

Het hier en nu

Het ‘nu’ is niets anders dan een momentopname, die afspiegelt waar je vandaan komt, waar je staat en waar je naar toe wil. Al die momentopnames vormen een dikke pil met diverse hoofdstukken. Als je in het verleden trauma’s hebt opgelopen, waardoor je tijdelijk ‘je essentie’ bent verloren, dan resulteert dat (op een hoger niveau) erin dat je gaat achterlopen in tijd. Een trauma kun je zien als een besmetting en de handelingen die daaruit voortvloeien, raken ook besmet.

Het verleden

Onbewust ben ik jarenlang besmet gebleven en dat ontnam mij mijn weg naar de toekomst. Toen ik begin 2019 mijn droombaan bij Zakenvrouwenclub te pakken kreeg, had ik naast mijn fulltimebaan al zes jaar een side-job. Jarenlang werkte ik zestig uur per week, zonder me ervan bewust te zijn, dat het deze bijbaan was die mijn pijn en verdriet in stand hield. Eind 2019 heb ik de keuze gemaakt om volledig te gaan voor Zakenvrouwenclub en het stukje verleden los te laten. Ik liet het verleden pas los, in het heden, toen ik wist wat ik in de toekomst graag wilde.

Droombaan bij Zakenvrouwenclub

Mijn puzzel viel in elkaar toen we besloten om binnen een jaar Zakenvrouwenclub landelijk uit te rollen. We ontwikkelden een nieuwe bladformule, we werkten enorm hard aan samenwerkingen, klantenwerving, marketing, een nieuwe website, de community en zoveel meer. Ik wilde persé op de cover, columns schrijven, dagvoorzitter worden van de netwerkevenementen, me bekwamen als spreker en eigenaar worden van dit waanzinnige droombedrijf.

De toekomst

Daar waar ik eerst mijn pijn en verdriet uit het verleden leefde, leefde ik opeens het succes en geluk uit de toekomst. Beide situaties op zichzelf brachten mij geen duurzaam resultaat. Het verleden zorgde voor onderdrukking en vertraging, terwijl de toekomst in de zesde versnelling dwars door elke barrière heenging. In allebei de situaties was de emotionele impact groter, dan de werkelijke tijd waarin het zich afspeelde.

2021

De afgelopen maanden hebben voor een balans tussen deze twee periodes gezorgd. Ik heb de liefde van mijn leven ten huwelijk gevraagd en tegelijkertijd heb ik de kans gekregen om met ingang van 2021 eigenaar te zijn van Zakenvrouwenclub. Ik kan je verzekeren: dit gebeurde in het ‘nu’, maar daar had ik het verleden en de toekomst voor nodig.

Wil jij ook jouw verhaal plaatsen in de volgende glossy?

Ja, ik wil een vrijblijvende bel-afpsraak
Inspirerende verhalen
van zakenvrouwen